Coș cumpărături
Coș cumpărături

Categorii produse

Transport gratuit peste 170 RonTransport gratuit peste 170 Ron
Promoții și prețuri specialePromoții și prețuri speciale
Produse livrate de pe stocProduse livrate de pe stoc
Produse din ingrediente naturaleProduse din ingrediente naturale
Ulei Esential de Patchouli
Info
Preț: 45 RON
Stoc:Pe stoc
Cod produs: alm88

RemoveAdd
Caracteristici produs
Cantitate: 10ml
Ingrediente Inci: Pogostemom cablin
Uleiul Esential de Patchouli (Pogostemon Cablineste) foarte cunoscut si folosit atat in parfumerii cat si in aromaterapie. Originar din Indonezia, are o atractie pentru proprietatile sale terapeutice in ceea ce priveste circulatia limfatica si venoasa.
In medicina traditionala asiatica, de-a lungul secolelor, a fost folosita ca un analgezic relaxant.
Metoda de obtinere: distilarea cu abur din frunze. 
Proces in conformitate cu medicina traditionala chineza: meridianul de stomac si energia yangului.

Detalii produs

Floarea exotică de patchouli vine tocmai din îndepărtata Indie, unde este cunoscută sub numele de “puchaput”. Aroma uleiului de patchouli a fost considerată aroma”hippie” a anilor 60 deoarece era perfectă pentru a ascunde aroma frunzei de marijuana. Din timpuri vechi uleiul esențial de patchouli a fost utilizat pentru crearea potiunilor de dragoste, având proprietăți afrodisiace, dar și pentru parfumarea țesăturilor de Cașmir sau mătase împotriva moliilor și insectelor. Uleiul esențial de patchouli are un puternic miros de mosc, o aromă florală misterioasă , fiind folosit încă de mii de ani pentru deschidere spirituală și vindecare emoțională. Uleiul esențial de patchouli este extras din Pogostemon cablin, din familia Labiatae. Frunzele proaspete de patchouli nu au nici un miros. Acestea sunt culese, uscate și trecute printr-un proces natural de fermentare și doar apoi devin incredibil de aromate, iar uleiul extras din aceste frunze se intensifica odată cu trecerea timpului. Aroma de patchouli este una incredibil de parfumată, florală și fermecătoare, de nelipsit din trusa parfumierilor.

• Proprietati Terapeutice: Analgezic, Antiinflamator, Antibacterian, Antifungic, Antidepresiv, Antispasmodic (Pathoulol), Imunostimulant, Răcoritor, Acțiunile sale antibacteriene și antiinflamatorii ajută la vindecarea pielii și țesuturilor slăbite. 
• Proprietati Emotionale si energetice: Ajută la liniștirea minții, reduce încordarea nervoasă. Ajută la conectarea emoțională și autoreglarea emoțională. 

Precautii
Nu se administreaza intern.
Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.
Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 
Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.
A nu se lasa la indemana copiilor.
Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.
Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Nu lăsați la îndemâna copiilor

 

Alte produse din această categorie