Coș cumpărături
Coș cumpărături

Categorii produse

Transport gratuit peste 170 RonTransport gratuit peste 170 Ron
Promoții și prețuri specialePromoții și prețuri speciale
Produse livrate de pe stocProduse livrate de pe stoc
Produse din ingrediente naturaleProduse din ingrediente naturale
Ulei esential Myrrh (Smirna)
Info
Preț: 51 RON
Stoc:Pe stoc
Cod produs: alm90

RemoveAdd
Caracteristici produs
Cantitate: 5ml

Ingrediente Inci: commiphora myrrha oil

O esenta pretioasa cu aroma reconfortanta, se remarca prin proprietatile cicatrizante, antiinfectioase si antiinflamatorii asupra pielii. Este antiseptic si antalgic, util in felurite aplicatii cosmetice si aromaterapeutice.

Din cele mai vechi timpuri rasina de smirna a fost utilizata atat pentru aroma sa cat si pentru proprietatile remarcabile asupra corpului si spiritului. Foarte apreciata in lumea antica, folosita ca medicament de catre chinezi, greci si egipteni, este mentionata in Vechiul Testament ca fiind utilizata in celebrarile liturgice crestine

Detalii produs

Smirna este un arbust nativ in Somalia si Etiopia ce creste pana la 5 metri inaltime. Cand scoarta este taiata, arborele emana o rasina vascoasa galbuie, care odata uscata se distileaza cu aburi, astfel obtinandu-se uleiul esential.
In zilele noastre, smirna este utilizata in medicina traditionala Chineza, in Ayurveda, medicina Unani si medicina alopata deopotriva.

Caracteristici:
Lichid de vascozitate groasa, culoare galben-maroniu.
Descriere olfactiva - miros pregnant, cald si usor dulceag, cu note lemnoase si de rasinoase.
Compusi principali - furanoeudesma-1,3-diene, lindestrene, curzerene

Recomandari de utilizare:
- ingrijirea generala a pielii cu probleme;
- ingrijirea tenului matur, imbatrnit;
- ingrijirea tenului acneic;
- rani, cicatrizari dificile, piele crapata, eczeme, ulcere;
- infectii cutanate;
- produse de ingrijire pentru barbati, aftershave;
- gingivite, afte, abcese, parodontoze, stomatite;
- arsuri solare, arsuri minore;
- angoase, fobii;
- hipertiroidie, hiperactivitate.

  • cicatrizant cutanat, reparator al pielii;
    - antiseptic, antiinfectios;
    - stimuleaza regenerarea pielii;
    - antiinflamator, antalgic;
    - antiinfectios, antiviral, paraziticid, purifiant;
    - calmant, reconfortant, favorizeaza meditatia;
    - esenta cu note de baza pentru parfumuri.
  • Mod de utilizare in cosmetica si aromaterapie:
    - este un produs ce nu se foloseste ca atare pe piele, doar ca ingredient in preparate cosmetice si compozitii pentru aromaterapie;
    - dozaj uzual in compozitiile cosmetice 0,5 – 2%
  • - diluat in ulei vegetal, aplicat prin masaj de-alungul coloanei vertebrale sau pe torace;
    - alaturi de alte esente, pentru crearea de parfumuri;
    - difuzat in aer, pentru o atmosfera calma, reconfortanta.

  • Precautii
    Nu se administreaza intern.
    Nu se utilizeaza in perioada de sarcina sau alaptare.
    Folositi numai diluat (maxim 2%) si acordati o atentie speciala in cazul folosirii pe pielea sensibila. 
    Evitati contactul cu ochii si mucoasele membranare.
    A nu se lasa la indemana copiilor.
    Anumiti compusi naturali din compozitia uleiurilor esentiale pot prezenta riscul de aparitie a unor reactii alergice, mai ales persoanelor cu pielea sensibila.
    Ca regula generala, se recomanda efectuarea unui test de sensibilitate: aplicati in plica cotului un amestec format din 2 picaturi de ulei esential diluat intr-o lingurita de ulei vegetal si asteptati 48 de ore pentru a vedea daca apare vreo reactie.

    Mod de păstrare: la loc uscat, ferit de lumină și căldură. Nu lăsați la îndemâna copiilor

Alte produse din această categorie